René Eekhuis (PVV)

Het Almeerse raadslid René Eekhuis kwam in 2015 en 2016 een aantal maal negatief in het nieuws. Zo raakte hij in opspraak toen bleek dat er een groot geldbedrag uit de partijkas van de PVV was verdwenen en naar de bankrekening van Eekhuis was overgemaakt. Hoewel Eekhuis niet veel later het bedrag terugstortte, besloot de partij hem uit de fractie te zetten.

Enige tijd later kwam Eekhuis andermaal negatief in de publiciteit. In april 2016 werd hij veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk. Hij zou zijn vrouw dermate hard in de zij hebben geschopt dat zij daarbij drie gebroken ribben opliep. Eekhuis ontkende de aantijgingen van mishandeling en verklaarde dat zijn vrouw tegen een kast was gevallen. De rechter oordeelde echter dat Eekhuis tevens een agressiebehandeling moest ondergaan.