Rolf Zincken (VVD)

Voormalig raadslid Rolf Zincken uit Weert raakte eind 2015 in opspraak toen de politie hem tijdens een feest in een evenementencentrum onder invloed van alcohol een andere bezoeker zagen mishandelen. De andere bezoeker, een bekende van Zincken, hield hier ernstige verwondingen aan over. Reden voor de ernstige mishandeling zou een oud zakelijk conflict zijn geweest. Het slachtoffer verhuurde een pand aan iemand die daar een wietplantage zou hebben opgezet. Dit pand bevond zich tevens naast een pand van Zincken. Tijdens het feest zouden de twee hierover ruzie hebben gekregen waarna Zincken besloot het slachtoffer aan te vallen. Zelfs in bewusteloze toestand van het slachtoffer zou Zincken door zijn blijven gegaan met het uitdelen van klappen.
De politierechter veroordeelde Zincken uiteindelijk tot een taakstraf van 60 uur. De VVD van Weert besloot Zincken al eerder uit de fractie te zetten.