Job Dresden (PvdA)

PvdA-wethouder Job Dresden van de gemeente Rijnwoude nam in december 2012 ontslag nadat een weblog had gemeld dat hij teveel had verdiend boven zijn VUT-uitkering.
De Alphense blogger Machiel van der Schoot schreef een column over de financiële situatie van de wethouder en beschuldigde Dresden dat hij de bedrijfswinst van zijn bedrijf “Dresden Juridisch Advies” niet opgaf aan het ABP Pensioenfonds. Daarmee verdiende Dresden meer dan de toegestane 20% boven zijn VUT-uitkering.
De gemeente Rijnwoude liet een onderzoek doen naar de financiële situatie van Job Dresden door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Uit het onderzoek bleek dat Dresden inderdaad in de periode 2006-2010 op een onjuiste wijze gebruik gemaakt heeft van zijn pensioenregeling.
De voormalig wethouder liet daarop weten dat hij inmiddels afspraken met het pensioenfonds had gemaakt over de terugbetaling van het teveel ontvangen pensioen.