Harrie Verkampen (CDA)

Voormalig wethouder Harrie Verkampen uit Gemert werd in maart 2013 veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden wegens valsheid in geschrifte. Verkampen zou in 2009 een brief hebben ondertekend waarin aangegeven werd dat een champignonkweker een bouwvergunning zou hebben ontvangen. Met behulp van deze leugen werd een Europese subsidie van ruim 1 miljoen euro vastgesteld.
Verkampen gaf toe een fout te hebben gemaakt, maar hoopte dat Justitie de zaak zou seponeren omdat er al geruime tijd overheen was gegaan. Hij gaf verder aan geen spijt te hebben en dat hij “uit het dorp alleen maar positieve reacties had gekregen, en dat de mensen daar begrepen waarom hij het had gedaan”. De rechter vond echter dat Verkampen de integriteit van het openbare bestuur in het geding had gebracht.
In 2014 werd hij als lijstduwer met 1600 voorkeursstemmen opnieuw in de gemeenteraad gekozen.