Peter Moerenhout (PvdA)

Oud wethouder van Sociale Zaken Peter Moerenhout uit de gemeente Drimmelen werd in mei 2007 veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden. De rechter achtte bewezen dat Moerenhout opzettelijk gefraudeerd had bij zijn wachtgeldregeling.
Moerenhout raakte in augustus 2004 al in opspraak nadat Omroep Brabant een anonieme brief publiceerde waarin hij beschuldigd werd van uitkeringsfraude. Aan de hand van de brief besloot Moerenhout direct als wethouder af te treden. Justitie startte een onderzoek en concludeerde dat hij na zijn vertrek als ambtenaar bij het Ministerie van VROM in 2000 ten onrechte vele tienduizenden euro’s aan wachtgeld ontving. Ook ontving Moerenhout een arbeidsongeschiktheidsuitkering terwijl hij inmiddels al werkzaam was bij een makelaarskantoor. Ook toen Moerenhout wethouder werd verzuimde hij de juiste gegevens door te sturen naar het UWV. Moerenhout ontkende altijd gesjoemeld te hebben. In 2008 werd in hoger beroep zijn werkstraf verlaagd met 20 uur.