Jos Elbers (D66)

Voormalig coryfee partijlid Jos Elbers was sinds 1967 politiek actief voor D66. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van de afdeling in Houten, tussen 2010 en 2011 voorzitter in Rotterdam. In de periode 1991-2001 was hij fractievoorzitter van de Provinciale Staten Utrecht.
Elbers werd in 2010 tevens het gezicht van een nationaal schandaal omtrent het gebrek aan kwaliteit van hogeschool InHolland. Dat bleek uit een vernietigend rapport dat de onderwijsinspectie hierover schreef. Elbers trad in 2001 aan als bestuursvoorzitter bij de start van InHolland. In de jaren tot aan 2010 had de top van de hogeschool voor bijna € 900.000,- aan onrechtmatige vergoedingen gedeclareerd. Het geld dat voor de kwaliteit van het onderwijs was bedoeld werd besteed aan bonussen, extra pensioen, feestjes en leaseauto’s. Grootste profiteur in de gedeclareerde kosten was Jos Elbers die onder andere een televisie in zijn auto liet bouwen en samen met zijn vrouw reisjes naar Zuid-Frankrijk maakte. Ondertussen liep de kwaliteit van de hogeschool dermate achteruit, dat de Onderwijsinspectie besloot de accreditatie in te trekken en verstrekte diploma’s ongeldig liet verklaren. Elbers was inmiddels al vertrokken bij InHolland maar besloot tevens zijn D66 lidmaatschap tijdelijk op te zeggen om de partij “niet verder te beschadigen”.