Co Verdaas (PvdA)

Co Verdaas, namens de PvdA voormalig lid van de Tweede Kamer, werd in november 2012 Staatssecretaris van Economische Zaken. Maar nadat hij hevig onder vuur kwam te liggen omtrent zijn rol in een declaratieschandaal diende hij na één maand alweer zijn ontslag in.
Verdaas was voorafgaand zijn benoeming als Staatssecretaris in de periode 2007-2012 gedeputeerde van de provincie Gelderland. Hiervoor diende hij tevens in Gelderland woonachtig te zijn. Verdaas bleef echter in het geheim zijn woning in Zwolle aanhouden, maar hield tegelijkertijd de schijn op door voor 1 procent mede-eigenaar te zijn van een woning in Nijmegen. Dit werd verder geïllustreerd door de later uitgelekte reiskostenadministratie vanuit de provincie. Hieruit bleek dat Verdaas zich door een chauffeur voor meer dan 700 keer liet ophalen en afzetten in Zwolle. Kosten hiervoor bedroegen € 30.000,-. Tevens declareerde hij niet-bestaande ritten tussen Nijmegen en Arnhem, vaak ook nog op dezelfde dagen wanneer hij feitelijk in Zwolle verbleef.
Nadat de PVV aangifte deed van valsheid in geschrifte besloot het Openbaar Ministerie in 2013 geen verdere juridische stappen te zetten. Hij beloofde de kosten terug te betalen.