Dennis Hoekstra (VVD)

Op 21 maart 2014 werd voormalig VVD-raadslid Dennis Hoekstra uit Bergen op Zoom veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur plus een half jaar voorwaardelijke celstraf vanwege het stalken van zijn ex-vriendin. Hoekstra zou, nadat de twee hun relatie hadden verbroken, in anderhalve maand tijd duizenden sms’jes, whatsappjes, emails en telefoontjes hebben verstuurd naar haar. Ook zou hij haar regelmatig hebben opgezocht bij haar thuis en op haar werk. De officier van justitie noemde de berichten “boosaardig” en eiste naast de werkstraf ook een schadevergoeding en een proeftijd van twee jaar. De rechter nam deze eis over in de straf.
Hoekstra had in aanloop naar de rechtspraak zijn taken als raadslid al tijdelijk neergelegd, maar werd vervolgens sowieso al niet meer herkozen.