Joop Post (CDA)

Joop Post trad in het voorjaar van 2007 namens het CDA toe tot het Europees Parlement. In september van dat jaar trad hij ook weer af nadat hij een aantal keer negatief in het nieuws kwam.
Zo raakte Post in opspraak toen bleek dat de omstreden Chinese zakenpartner van hem, Anddy Chen, gezocht werd door de Belgische justitie op verdenking van wapenhandel. Ook werd Chen genoemd in het strafdossier van Willem Holleeder.
Post moest uiteindelijk aftreden toen bleek dat hij een eerdere veroordeling had verzwegen voor de top van het CDA. In 2001 betaalde Post een boete van € 90.000 aan de toenmalige beurswaakhond STE. Deze oordeelde dat Post schuldig was aan het onrechtmatig uitgeven van aandelen voor een zakelijk project in Zuid-Spanje. Post verzamelde negen beleggers voor het opzetten van een kuuroord genaamd “Thermare”. Het vermogen dat voor dit project werd opgebouwd werd echter gebruikt voor andere projecten van Post. Ook keerde hij zichzelf een salaris toe van enkele tienduizenden euro’s. “Thermare” zelf raakte nooit van de grond.