Efendi Kaya (SP)

Voormalig raadslid Efendi Kaya uit de gemeente Dongen werd in mei 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig dagen voor verboden wapenbezit. Ook moest hij een taakstraf vervullen van zestig uur. Dit had te maken met het feit dat Kaya op dat moment nog in zijn proeftijd zat van een eerdere veroordeling van verboden wapenbezit.
Bij beide veroordelingen werden de vuurwapens gevonden tijdens een onderzoek naar aanleiding van een moord. Beide keren werd Kaya uitgesloten van enige betrokkenheid. In 2008 ontkende Kaya eigenaar te zijn geweest van het vuurwapen, ondanks dat dit in zijn huis gevonden werd. Hij gaf aan van plan te zijn geweest het wapen te overhandigen aan de politie nadat hij het gevonden had in een auto dat op dat moment ter onderhoud in de garage van Kaya stond.
Kaya besloot ruim een jaar eerder al op te stappen uit de gemeenteraad. Hij was toen 13 jaar lid van de SP.