Harry de Vries (CDA)

Harry de Vries stapte in oktober 2012 op als burgemeester van de gemeente Lingewaard na jaren van ophef rond zijn dubieuze declaratiegedrag en bijzonder hoge onkosten.
Toen de Vries in 2012 wederom betrapt werd op het declareren van onterecht gemaakte kosten, besloot hij de handdoek in de ring te gooien. Volgens hem “kon hij dit niet meer winnen”. Verschillende partijen spraken schande van een aantal verdachte declaraties, zoals een trip naar een seminar in Rotterdam en etentjes met een Gelderse gedeputeerde die nooit hebben plaatsgevonden.
De Vries ging in de jaren daarvoor al meerdere malen in de fout. Zo moest hij een keer duizenden euro’s aan telefoonkosten terugbetalen en zich verantwoorden voor gedeclareerde reiskosten voor reizen die nooit gemaakt zijn. De Vries overleefde toen de politieke ophef nadat hij zijn excuses bood aan de bewoners van Lingewaard.