Harry van den Bergh (PvdA)

Harry van den Bergh was in de jaren 70 en 80 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij verliet de Kamer nadat hij in opspraak was geraakt na vermeende voorkennis bij de handel in aandelen van Fokker.
De zaak kwam aan het rollen nadat Haagsche Post journalist Paul van Engen een interview hield met hem. Hierin gaf van den Bergh toe voor veel geld Fokker aandelen te hebben gekocht en deze later met een flinke winst van de hand te hebben gedaan. Paul van Engen beweerde dat van den Bergh hierover van te voren getipt was door iemand van de ondernemingsraad van Fokker.
Nadat toenmalig fractieleider Wim Kok een onderzoek instelde naar de affaire, bleek dat van den Bergh geld had geleend om de aankoop van de Fokker aandelen te financieren. Enkele beursdeskundigen verklaarde naar aanleiding van het onderzoek ook dat er sprake moest zijn geweest van voorkennis.
In 1995 raakte van den Bergh wederom in opspraak in zijn functie als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Hij werd door het televisieprogramma Deadline bijna twee weken lang gevolgd op de snelweg met verborgen camera en werd hierin betrapt op snelheidsovertredingen.