James Sharpe (PVV)

Voormalig Tweede Kamerlid voor de PVV James Sharpe raakte eind 2010 in opspraak nadat bekend werd dat het bedrijf Digitania, waar Sharpe directeur van was, eerder in Hongarije veroordeeld was wegens klantenmisleiding. Het kreeg hiervoor een boete van € 256.000. Digitania hield zich voornamelijk bezig met SMS-dating en gebruikte hiervoor afbeeldingen van vrouwen die feitelijk niets hiermee te maken hadden. Ook werden er teksten bij verzonnen.
Op een gegeven moment kreeg Sharpe in de media de term “Pornobaron” toebedeeld, iets wat hij verschillende malen met succes voor de rechter aanvocht. In hoger beroep mocht Spitsnieuws echter de term toch weer gebruiken.
Sharpe kwam verder negatief in het nieuws toen een voormalig clubgenoot van zijn atletiekvereniging beweerde in het verleden mishandeld te zijn geweest door Sharpe. Ook zou hij volgens verschillende media hiervoor 6 maanden geschorst zijn geweest. De atletiekvereniging ontkent dit echter.
Op 18 november 2010 diende Sharpe zijn ontslag in. Hij verklaarde na alle aantijgingen niet meer te kunnen functioneren.