Hamid Houda (PvdA)

Hamid Houda, namens de PvdA voormalig lid van de Tweede Kamer zag zijn politieke carrière in rook op gaan nadat hij in 1997 dankzij het tv-programma Nova tweemaal negatief in de publiciteit kwam.
Nova beschuldigde hem van belastingfraude via zijn textielbedrijf. Later beschuldigde hetzelfde tv-programma hem ervan zijn werknemers zwart uit te betalen. Bovendien zou hij zware druk hebben uitgeoefend om de werknemers hierover te laten zwijgen.
Op verzoek van Houda werd de belastingzaak uitgezocht door oud-president Kordes van de Algemene Rekenkamer. Deze kwam tot de conclusie dat Houda wettelijk niets verkeerd had gedaan. Etisch gezien vond hij dat Houda moest opstappen.
De beschuldigingen van Houda’s ex-werknemers werden uiteindelijk aanhangig gemaakt bij de rechter. Maar voordat de rechter hem volledig vrijsprak, besloot Houda onder zware druk van de PvdA fractie op te stappen.